Korvorgie

Gjorde korv i lördags, familjen på fika för Hampus fyllde år, det blev en “Sweet Italian”- variant. Kryddad med ungersk paprika (Ötzen Allfrukt) fänkålsfrön och inlagd paprika, det blir en söt litet anisaktig smak som är typiska frukostkorvar i USA. Det var intressant att handla kött till dessa, var på AG’s och frågade efter ett fett bra fläskkött, svaret blevatt det fetaset de hade var deras fläskfärs, men den hoppade jag över. Grishals blev det och en paket med späck för att få rätt fetthalt på det hela, att man blandar i mer än 25% fett och sedan smakar inte korven fett alls, det är något att fundera nästa gång man sätter tänderna i de svenska emulsionskorvarna som dryper av fett.

I alla fall ligger 5 meter korv och kyler sig, en del skall in i frysen en annan del skall käkas i övermorgon. Att göra korv i lördags gav mig blodad tand, och en ny omgång gjordes för mindre än 2 timmar sedan, samma recept som i lördags blev det. Kul att göra korv, känns oerhört basalt, om man hade haft sina egna grisar hade det varit fullständigt fullbordat.

Morgondagen blir middag i smedjan hos Tom, vi skall plåta för en site och laga käk, confiterat rådjur, och köttbullar med enbär och tranbär av en färs av älg och vildsvin. Detta kan nog bli spännande, återkommer med bilder.