Högrev i låga temperaturer

Igår blev det tillagning av ett fynd, ibland hittar man riktigt bra högrev för bra pris. En riktigt vackert marmorerad köttbit, ratad av de flesta andra kunder, tagen precis efter entrecoten såg det ut som. Denna fick en omgång med eldkastaren, min gasolbrännare som oftast används till Creme Brulé. Brände av hela biten, 1.4 kg, till en snygg färg och en doft som av grillat kött. På med salt och peppar och sedan in i ungnen på 80C i en timme, efter detta upp med temperaturen till 110C i 40 minuter och sedan 14 minuter i 140C. Köttet smakade intensivt, det smälte nästan i munnen, kul att få detta resultat med en köttbit som för de flesta bara används till grytor. Till detta en sås på rött vin, dijonsenap, smör och en kloss med min egen kalvbuljong.

När jag var på Kulturens potatisdag köpte jag även en exklusiv liten röd potatis som heter Mimi, http://www.larsviken.se/. Denna stektes hel med salt och peppar i smör, det smakade som pototis gjorde när man var liten, riktigt mycket smak och en fast men ändå krämig konsistens.

På det hela en enkel middag med kött, sås och potatis. Men tillagningen gjorde det annorlunda, det tog så klart en massa tid och passning, men jag hade ändå inget för mig.

Lågtemp Högrev