Pancettalindad Fläskstek

Köpte en rejäl stek på Metro senast, grishals som det kallas i Skåne fast putsad, ingen svål eller fett på den. Funderade på kryddning, men kom på att jag köpt en Hawaiansk kryddblandning på Saluhallen i Lund. När jag handlar brukar jag ofta fråga om det finns något som de vill rekommendera, på detta sätt har jag hittat en massa råvaror, kryddor mm. som jag aldrig hittat annars. Detta är en blandning med curry i botten tror jag, kommer faktiskt inte ihåg vad det var i den, men den luktar himmelskt, och den skall vara perfekt till fläsk. Skar 2 långa snitt i steken på längs där jag dumpade ordentligt med kryddor uppblandat i olivolja, sedan snörde jag ihop den igen. Hade en bit pancetta som låg i kylen, denna skars upp i tunna skivor och placerades på plastfilm, sedan lade jag på steken och klappade fast pancettan. Sedan knöt jag fast detta täcke av smak på steken, det tog en kvart bara det. Nu skall den in i ugnen på 250C i 20 minuter och sedan i 130C i 3-4 timmar, det är en stek på 2,8 kg så jag hoppas på att tiden räcker till. Nu skall jag fundera på vad som skall serveras till.

Pancettalindad Fläskstek