Chutney och Budapest

Skall prova enligt detta recept, tittade runt på olika recept och improviserade ihop detta. Skall koka ihop det ikväll och låta det stå en vecka eller två, chutney måste mogna. Skall till Budapest imorgon över helgen, så jag återkommer med intryck och bilder hoppas jag på. Gåslever och Tokajer är planen och vi råkar på ett stenkast från saluhallen, som tydligen är helt suverän.
Länk till Saluhallen

Chutney på Medjool dadlar

2 tsk olivolja
1 gul lök finhackad
2 klyftor vitlök finhackad
1 tsk riven färsk ingefära
1 liter grovt hackade Medjooldadlar
1/2 tsk curry
1/2 dl gula russin
50 gr mörk muscovado
2 dl vitvinsvinäger
1 dl portvin

Stek löken mjuk i olivoljan, i med vitlök och ingefära och stek i någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna, koka upp och reducera till en sirapsliknande konsistens ca. 20 minuter. Servera i rumstemperatur, förvara i kylskåp ca. 2 veckor eller i patentburk i ett par månader.