Smått och gott

Sedan sist är det dags för en update på vad som skett sedan sist. Så ett sushiparty i samband med sonens student gick mycket bra, regn ute men gemytligt inne. Bra val att sikta på att vara inomhus. Kompletterade sushi med en spenatpaj klädd med rökt lax, riktigt bra och en perfekt bjudrätt för många gäster, enkel att äta med fingrarna, förberedd i förtid och tar ingen plats att förvara innan servering.

Det blev inget med popovers till studenten, det blev foccacia med ruccola, parmesan och pancetta. Det gick en del kan jag berätta.

Ett par bringor har det också blivit, några i slow cookern men nu sist i ugn med en stekpåse, låg temp och ett tjockt lager kryddor. Avnjöts med majs och lagom torrt basmatiris med en aning BBQ-sås.

Ett försök står på jäsning därhemma, det vanliga oknådade brödet alá NYT, men med en tillsats av grovt malda kornkärnor från Skånemöllan, skall bli kul och se vad det tillför.

Det var nog det mesta just nu, återkommer med rapport om brödet, kanske.