Chokladglass, polkagrisar och hallon

Nytt försök med Pacojet, chokladglass denna gång. Ett recept på mjölk, grädde, ägg och socker som bas, sedan kakaopulver samt choklad (Valrohna 84%, från Ahlgrens). Smaken blev mycket kraftig, utan att vara för tung. Konsistensen var krämigt mjuk. En vinnare.

Variant på denna blev att slänga ner en näve polkagrisar innan jag körde upp två portioner, fräckt smuligt polkapulver i glassen, dock var denna för kraftig för att de skulle smaka. Skall göra en mjölkchokladglass och prova med polkagrisar en gång till.

En hallonsorbet står och fryser till där hemma. En paket med 500 gr osockrade hallon fick töa litet, sedan fyllde jag på upp till markeringen med en sirap på 1000g vatten med 500g syltsocker, pektinet i socker skall tydligen hjälpa till att ge en mjuk smörig konsistens. Skall bli spännande att se vilka smaker sommger sig till känna i denna sorbet, hallon tappar ju litet smak i kyla, godast är de solvarma.

Återkommer med smakrecension efter helgen hoppas jag, hoppas även på att ha frusit in en mangosorbet tills dess, också en smak jag suktat efter.